Onze huisregels.

 

 

Onze huisregels zijn eigenlijk vrij simpel. Wij werken met de WAVAR methode.

 

1. U dient woonachtig te zijn in de buurt waar u zichzelf voor opgeeft. De beheerder bepaalt op beschikbaarheid en toegankelijkheid de juiste indeling. 256 deelnemers per groep. Minimum leeftijd 18 jaar. U moet uw naam en adresgegevens opgeven bij aanmelding,  deze gegevens zijn nodig voor een juiste indeling. Wij zitten namelijk aan ruim 14.000 deelnemers.

U hoeft niet bang te zijn dat u informatie gaat missen. De beheerder van de MijnBuurtwhatsappgroepen deelt binnengekomen informatie, indien nodig, met de andere groepen.

2. Vervallen.

3. De whatsappgroep is geen vervanging van 0900-8844 of het alarmnummer 112.

Buiten uw waarneming moet u dus altijd, indien nodig, de hulpdiensten inschakelen.

4. Foto/Video, uiteraard ziet een ieder graag met wie of wat wij te maken hebben in een verdachte situatie. Whatsappgroepen zijn besloten groepen en derhalve is het ook makkelijker om een foto/video te plaatsen. Wees echter wel bewust van het feit als u een foto maakt en plaatst dat iemand dan voor een ander al snel een verdachte is. Overtuig u zelf. U mag de in de groep geplaatste foto’s niet verspreiden of tonen aan derden. Binnen een bepaalde tijd kunt ugeplaatste foto's of video's voor een ieder verwijderen.

5. Gebruik de whatsappgroep om uw medebewoners te alarmeren en niet als chatbox. Hierdoor haken andere deelnemers af en kunt u belangrijke informatie missen. Tegenwoordig hebben wij ook sociale groepen opgericht.

Dus ook geen emoticons en  meldingen over bv verloren/gevonden dieren, knuffels, straatvuil of losse stoeptegel. Deze meldingen worden gedaan via de buitenlijn , onze eigen sociale whatsappgroep of de app BuitenBeter.

Wij verwijderen zonder pardon deelnemers die zich hier niet aan houden.

Uiteraard mag de beheerder mededelingen vanuit het algemeen belang wel gewoon plaatsen. Dit zijn GEEN reclameuitingen van derden. Dit mag beheerder wel doen in de sociale groepen.

Verwijderd u zichzelf of wordt u door beheerder verwijderd en denkt u later ik wil er toch wel bij blijven, dan gaan wij 0,50 cent in rekening brengen. Dit doen wij dan via  een digitaal betalingsverzoek. (tikkie)

6. Wij werken hier met de WAVAR methode.

Waarnemen

Alarmeren

Vastleggen

Appen in de groep

Reageren